Arrestatie in moordzaak Mariëlle Markgraaff schokt vader verdachte Dennis K: ‘Niets aan hem gemerkt'

17 april 2016 om 02:04
nl
De man die woensdagavond is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Mariëlle Markgraaff, is de 35-jarige portier Dennis K. “We hebben niets aan Dennis gemerkt en wisten helemaal niet dat hij haar überhaupt kende”, zegt zijn vader zaterdag tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

K. zou op de avond van de dood van Markgraaff met het slachtoffer afgesproken hebben. Daar weet zijn familie niets van. “Wij hadden tot haar dood nog nooit van haar gehoord. Verhalen dat ze samen iets hadden, horen wij nu voor het eerst. We zijn echt met stomheid geslagen.”
'Geen crimineel verleden'Volgens zijn vader is K. nog nooit in aanraking gekomen met de politie. Hij is een normale jongen met veel vrienden die actief is in het verenigingsleven in Helmond. “Naar ons idee ging het gewoon goed met Dennis. We geloven dan ook niet dat hij er iets mee te maken heeft. Helaas hebben we hem na de aanhouding niet kunnen zien. We horen maar niks van politie en justitie”, aldus de vader.
De politie bevestigde eerder dat de verdachte en Markgraaff elkaar kenden. Of de twee inderdaad met elkaar afgesproken hebben op de bewuste avond, wil de politie bevestigen noch ontkennen. Evenmin wanneer hij bij het onderzoeksteam in beeld kwam. Bij de familie van Mariëlle is in elk geval niet bekend dat zij een conflict of problemen met iemand had.
ZIE OOK: ‘Gedode Mariëlle Markgraaff sprak af met verdachte op avond van haar dood’
VoorgeleidDonderdag werd besloten dat de 35-jarige K. langer blijft vastzitten. Na het weekend wordt de man voorgeleid aan de rechter-commissaris om te bepalen of hij nog langer in hechtenis moet blijven.
Mariëlle Markgraaff werd eind februari bewusteloos en met ernstige verwondingen aan het hoofd aangetroffen op het fietspad vlakbij het woonwagenkamp aan de Bakelsedijk. Ze was daar op bezoek geweest bij haar moeder. Hulp mocht niet meer baten. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.