Hans Teeuwen maakt hard statement over ‘jongenshoertje’ Erdogan: ‘Krijg nog een pijpbeurt van hem'

16 april 2016 om 18:51
nl
Grappenmaker Hans Teeuwen uit Budel heeft op geheel eigen wijze uitgehaald naar de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. In een interview met RTL Nieuws neemt de cabaretier het op voor Jan Böhmermann, die een aangifte van Erdogan aan zijn broek heeft hangen vanwege het spottende gedicht dat hij over de president schreef.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het beledigen van een bevriend staatshoofd is in Nederland bij de wet verboden, maar daar laat Teeuwen zich niet door tegenhouden. “Ik zit hier om een kunstbroeder te verdedigen'', zegt Teeuwen tegen de zender. “Ik ken Erdogan nog uit de tijd dat hij een jongenshoertje was in een bordeel in Istanbul en ik kwam daar regelmatig, omdat ik homoseksuele stoom moet afblazen.''
'Jongenshoerenbroekje'Teeuwen schetst gekscherend dat de Turkse president er in een kort 'jongenshoerenbroekje' rond zou hebben gelopen. De cabaretier zou Erdogan 'oraal hebben bevredigd' en 'anaal hebben gestimuleerd', maar deze zou bij Teeuwen niets terug hebben gedaan. “Ik heb nog een pijpbeurt van hem tegoed."
Na de felle debatten over zijn Erdogan-gedicht kondigde Jan Böhmermann zaterdag een vier weken durende televisiepauze aan. De publieke zender ZDF en internet ‘moeten zich weer op de echt belangrijke dingen zoals de vluchtelingencrisis, kattenvideo's of het liefdesleven van Sophia Thomalla concentreren’, schreef de satiricus op zijn bekende ironische wijze op Facebook.
'Kliederboel'Böhmermann had in zijn satirische tv-show Neo Magazin Royale de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in een gedicht bespot. Hij noemde Erdogan onder meer een geitenneuker. De Turkse president eiste daarop van Duitsland juridische stappen tegen de komiek. Vrijdag gaf bondskanselier Angela Merkel toestemming voor een mogelijke vervolging van Böhmermann.
Teeuwen laat weten dat hij niet bang is voor strafrechtelijke vervolging. “Een satiricus maakt satire, een jongenshoertje bevredigt mannen en een politicus probeert het land te besturen en als dat door elkaar gaat lopen, krijgen we een kliederboel."
WetswijzigingVVD-Tweede Kamerlid Joost Taverne wil af van het artikel in de Nederlandse wet waardoor een buitenlands staatshoofd dat zich beledigd voelt aangifte kan doen. Hij kondigde aan dat hij het kabinet gaat vragen dit wetsartikel te schrappen. Taverne slaat daarmee aan op de ontstane ophef.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.