PSV legt druk weer bij Ajax na eenvoudige zege op Roda JC

17 april 2016 om 01:36 • Aangepast 21 november 2020 om 11:09
PSV heeft zaterdagavond een makkelijke zege geboekt op Roda JC. De vooraf als lastig bestempelde uitwedstrijd werd met 0-3 gewonnen. Luuk de Jong scoorde twee keer, Davy Pröpper maakte de andere treffer.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

PSV kende een fijne start in Limburg. Al na tien minuten kopte Luuk de Jong PSV op voorsprong na een voorzet van Jetro Willems. Toch kreeg de ploeg ook een vroege tegenvaller te verwerken. Jorrit Hendrix blokkeerde in de twintigste minuut een schot van Peterson, maar moest dat bekopen met een blessure. Stijn Schaars was zijn vervanger.

Roda JC kon niet echt een vuist maken. PSV was dreigend, maar creëerde weinig echte kansen. Schoten waren er van Pröpper, Pereiro en Willems, maar het leidde niet tot doelpunten. Op slag van rust kreeg Roda JC via Peterson een kans, maar zijn schot ging naast.
ZIE OOK: PSV-trainer Cocu rekent niet op Jorrit Hendrix tegen Vitesse, Luuk de Jong gelooft in titel
EffectiefNa de thee kreeg Roda JC via Juric een aardige kopkans. En waar de Roda-spits faalde in de afwerking, deed De Jong het tegenovergestelde. Hij kopte PSV op een 0-2 voorsprong, nu uit een voorzet van Narsingh.
Verder dan een knappe omhaal van Guyon kwam Roda JC niet. Het duel was definitief gespeeld toen Pröpper zijn goede wedstrijd in de tachtigste minuut bekroonde met een treffer. Roda-doelman Van Leer voorkwam in blessuretijd nog een vierde doelpunt door een schot van Van Ginkel te keren.
Weer even koploperTitelconcurrent Ajax speelt zondag een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Door de overwinning in Kerkrade mag PSV zich weer even koploper noemen.
Strijd tussen de topscorersLuuk de Jong grapte na afloop dat hij denkt dat FC Utrecht in de Arena met 2-1 van Ajax gaat winnen. Maar behalve om de landstitel, is De Jong ook in een strijd verwikkeld met AZ-spits Vincent Janssen om de topscorers-titel. De Jong scoorde tweemaal, Janssen maar liefst vier keer. En dus heeft de AZ-spits nu een voorsprong van drie doelpunten.
De Jong: "De topscorers-titel is een mooie individuele prijs om te pakken, maar ik wil het allerliefst met het team bovenaan eindigen. Daarna worden de individuele prijzen verdeeld en ik zal dus nog meer moeten scoren om daar eerste te worden."
Laatste weken voor Stijn Schaars bij PSVOok Stijn Schaars verscheen na afloop voor de camera van Omroep Brabant. De middenvelder kreeg weer eens speeltijd omdat Jorrit Hendrix halverwege de eerste helft geblesseerd raakte. Schaars, waarvan het contract na dit seizoen afloopt, denkt aan zijn laatste weken bij PSV bezig te zijn.
"Ik heb, als ze niet geblesseerd zijn, Guardado én Hendrix voor me. Maar ik wil graag nog voetballen en dat weet de club, dat weet de trainer en dat weet Marcel Brands. Dus ik wil nog kampioen worden met PSV en daarna kijken we verder."
Clubs als Willem II of Sparta, die in het komende seizoen wellicht wel een ervaren speler als Schaars kunnen gebruiken, hoeven niet te bellen. Schaars hoopt op een hoger niveau nog een paar jaar te kunnen spelen.