PSV-trainer Cocu rekent niet op Jorrit Hendrix tegen Vitesse, Luuk de Jong gelooft in titel

17 april 2016 om 01:42 • Aangepast 21 november 2020 om 11:08
nl
Jorrit Hendrix kan dinsdagavond hoogstwaarschijnlijk niet meedoen als PSV het in Eindhoven opneemt tegen Vitesse. De middenvelder die het duel tegen Vitesse voor de winterstop in Arnhem nog besliste (0-1), liep zaterdagavond tegen Roda JC al vroeg een knieblessure op en moest na twintig minuten worden vervangen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De aard en de ernst van de blessure zijn nog niet precies duidelijk maar de wedstrijd op dinsdag komt voor de middenvelder vermoedelijk te vroeg. "We gaan er niet vanuit dat hij er dinsdag bij is. Het is heel kort dag en zal heel moeilijk worden", zei trainer Phillip Cocu zaterdag na de uitzege van zijn ploeg bij Roda JC (0-3)
SpeelminutenHendrix hoopte in de slotfase van de competitie op speeltijd vanwege de afwezigheid van Andrés Guardado door een blessure. Stijn Schaars werd zaterdagavond het veld in gestuurd als vervanger. Hij is bezig aan zijn laatste weken bij PSV.

Wachten op privacy instellingen...

Cocu heeft hoop dat hij dinsdag weer een beroep kan doen op Guardado. "Het is niet uit te sluiten dat hij het haalt, al zeg ik niet dat hij start."
TopscorerLuuk de Jong scoorde twee keer tegen Roda JC (0-3) en zijn totaal dit seizoen is nu 22 doelpunten. Toch moet de PSV-spits de topscorerstitel waarschijnlijk uit zijn hoofd zetten omdat Ossenaar Vincent Janssen (AZ) vier keer trefzeker was tegen PEC Zwolle en in de onderlinge strijd nu op 25 goals staat.
"Het was lekker om twee keer te scoren", reageerde De Jong na afloop. "Ik heb alle respect voor Vincent. Hoe meer hij er maakt hoe meer ik er moet maken. Het is een hele mooie individuele prijs om topscorer te worden maar uiteindelijk wil ik als team bovenaan eindigen. Ik zal er nog meer moeten scoren", klonk het ambitieus.
Geloof in titelDe PSV-aanvoerder blijft hoop houden dat de landstitel geprolongeerd kan worden als uit de laatste drie wedstrijden het maximale resultaat wordt gehaald. "Ik ben nog steeds overtuigd dat we kampioen kunnen worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.