Kickbokser Nieky Holzken verdedigt wereldtitel met succes, 'Alleen hoofdpijn van het bier na afloop'

17 april 2016 om 02:44
nl
Kickbokser Nieky Holzken heeft zaterdagavond zijn Glory-wereldtitel met succes verdedigd. De Helmonder won in Kopenhagen van Yoann Kongolo uit Zwitserland.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Holzken was favoriet in de wedstrijd en die rol maakte hij ook waar. Hij won unaniem op punten. “Dat voelt goed. Ik heb mijn titel weer met succes verdedigd”, zegt Niek Holzken in het sportprogramma Sportlunch.
“Het was een spannende en zware wedstrijd. In de top zijn het allemaal sterke jongens. Van de vijf ronden heb ik er vier gewonnen. Ik denk dat mijn tegenstander Kongolo wel last zal hebben van zijn been, want daar heb ik hem goed geraakt.”
Veel pijntjes hield Holzken niet over aan de wedstrijd. “Bij het opstaan had ik wel wat hoofdpijn, maar dat kwam door het bier dat ik na afloop heb gedronken.”Holzken verdedigde voor de tweede keer zijn wereldtitel met succes. Vorig jaar won de kickbokser de kampioensgordel in Las Vegas. “Ik ga nu eerst op vakantie. Daarna ga ik me focussen op het verdedigen van mijn wereldtitel in september in Las Vegas”, aldus de regerend wereldkampioen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.