Hagelbuien teisteren Trekkertrek-races in Heukelom [FOTO'S]

17 april 2016 om 19:17 • Aangepast 21 november 2020 om 11:07
nl
Het wisselvallige weer heeft de Trekkertrek in Heukelom zondag parten gespeeld. Door flinke hagelbuien moesten de races worden stilgelegd omdat het parcours te glad was geworden. Bijna driehonderd tractoren en trucks deden mee aan de elfde editie van het evenement.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Zwoegende diesels, brullende pk's en de geur van uitlaatgassen, de Trekkertrek, ook tractorpulling genoemd, trekt ieder jaar honderden liefhebbers naar Heukelom. Bij de races gaat het erom welke tractor met (verzwaarde) sleepwagen zo ver mogelijk komt. Hoe groter de afstand, hoe meer weerstand de sleepwagen krijgt omdat het gevaarte in de grond wegzakt.
Onze fotografe was ook bij de Trekkertrek. De fotoserie vind je hier.

Veel jongerenDe tractoren strijden in verschillende klassen, van kleine smalspoor tot grote landbouwtractoren van meer dan 400 PK. Opvallend veel jongeren werpen zich in de strijd. 'Deze tractor is van mijn schoonvader, maar mijn vriendje rijdt 'm", zegt een meisje dat schuilt voor de hagel en regen. "Het is gewoon supergezellig hier."

Wachten op privacy instellingen...

De organisatie van het Trekkertrek-weekend is in handen van KPJ Berkel-Enschot/Heukelom, een club met 140, voornamelijk jeugdige, leden. 's Avonds gaat het feest verder met optredens van de band Punt Uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.