Destil Trappers wint ook tweede wedstrijd in play-offs finale

17 april 2016 om 22:18 • Aangepast 21 november 2020 om 11:07
nl
Destil Trappers heeft ook de tweede wedstrijd in de play-offs van de finale van de Oberliga gewonnen. In Duitsland werd EHC Bayreuth met 6-7 verslagen. Dankzij deze overwinning staat Trappers 2-0 voor in de best-of-five-serie van de finale.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Het waren de Duitsers die zondag de score openden. Lang konden de Bayreuth Tigers niet genieten van hun voorsprong. De speaker had het doelpunt nog niet gemeld, of Destil Trappers maakte gelijk. De Tilburgers sloten zelfs de eerste periode met een 1-2 voorsprong af.

Wachten op privacy instellingen...

Tweede periodeDaarna ging het hard: De Trappers konden het doel van de Tigers aan het begin van de tweede periode makkelijk vinden en kwamen al snel op een 1-5 voorsprong. Beide ploegen scoorden vervolgens een keer, waarop de Trappers een marge hielden van vier doelpunten: 2-6.
Toch konden de Tilburgers dit niet vasthouden. De Duitsers kwamen namelijk terug tot 4-6 en dat was ook de stand na de tweede periode.
Derde periodeDe derde periode was een stuk rustiger qua doelpunten. Het waren de Tigers die als eerste scoren en zo op 5-6 kwamen. Binnen een paar minuten na dat tegendoelpunt scoorden de Tilburgers hun zevende doelpunt van de dag.
Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte Bayreuth nog wel de 6-7. Het werd dus nog even spannend voor de Trappers, maar toch gingen zij met de overwinning aan de haal.
Dinsdag kampioen?Dinsdag is de derde wedstrijd in deze best-of-five-finale. De Trappers spelen dan om acht uur thuis en kunnen dus in Tilburg kampioen worden van de Duitse Oberliga.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.