Ontknoping eredivisie: wordt PSV of Ajax kampioen bij een gelijke stand?

18 april 2016 om 12:57
nl
Ajax en PSV hebben na 31 wedstrijden 75 punten weten te vergaren. Ajax staat nu eerste vanwege het betere doelsaldo. Met nog drie speelronden te gaan in de weg naar de finish ongekend spannend. Maar wat zijn de mogelijke scenario’s?
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

1. PuntenHet totaal aantal behaalde punten is doorslaggevend. Ajax en PSV hebben nu dus 75 punten en kunnen in de resterende 3 wedstrijden nog 9 punten behalen.
2. DoelsaldoAls beide clubs gelijk eindigen qua punten, geeft het doelsaldo de doorslag. Momenteel is dat in het voordeel van Ajax: +54 (74-20) versus +48 (77-29).
3. Aantal gescoorde doelpuntenDe eerstvolgende factor van belang is het aantal gescoorde doelpunten. Dat is met 77 versus 74 in het voordeel van PSV, dat dit weekeinde op dat gebied goede zaken deed tegen Roda JC Kerkrade (0-3 winst).
4. Onderling resultaatAls ook het doelsaldo gelijk is dan geldt het onderling resultaat. Dat is in het voordeel van Ajax. De laatste factor, een beslissingswedstrijd, is niet aan de orde.
PSV speelt dinsdag thuis tegen Vitesse en daarna nog tegen SC Cambuur (thuis) en PEC Zwolle (uit). Ajax gaat woensdag naar sc Heerenveen en speelt vervolgens nog tegen FC Twente (thuis) en De Graafschap (uit). De laatste speeldag van dit seizoen is op 8 mei.
PSV:19 april - Vitesse (thuis)1 mei - SC Cambuur (thuis)8 mei - PEC Zwolle (uit)
Ajax: 20 april - sc Heerenveen (uit) 1 mei - FC Twente (thuis) 8 mei - De Graafschap (uit)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.