Mogelijk bende achter brandstichtingen BMW’s in Reusel: ‘We hebben concrete aanwijzingen’

18 april 2016 om 13:47
nl
Een criminele groep zit hoogstwaarschijnlijk achter de autobranden die de afgelopen drie weken in Reusel hebben gewoed. De politie heeft concrete aanwijzingen dat meerdere verdachten verantwoordelijk zijn voor de brandstichtingen, meldt een woordvoerder tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Reusel is de afgelopen weken het decor van felle autobranden. Vrijdagavond ging er voor het derde weekend op rij een auto in vlammen op. Opvallend is dat het telkens om BMW’s gaat.
In verband met de eerste twee branden werd woensdag een 33-jarige man uit Reusel aangehouden. De politie houdt rekening dat deze verdachte samenwerkt met andere brandstichters. “We hebben het vermoeden dat zij in een groep opereerden”, aldus de politie. “De aanwijzingen die we binnen hebben gekregen, zijn we op dit moment verder aan het onderzoeken.”
BrandstichtingenDe zwarte BMW die vrijdagavond in brand werd gestoken, stond geparkeerd op de Kruisstraat in Reusel. Toegesnelde brandweerlieden hadden het vuur snel geblust. Eerder waren er ook al uitgebrande BMW's aan de Molenweg en de Kleine Lend.
De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting. “Het zou anders wel erg toevallig zijn dat drie soortgelijke auto’s kort na elkaar in brand gaan.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.