Video

'Hij moet zich bewijzen', Spelen geen uitgemaakte zaak voor Yuri van Gelder ondanks veroverd ticket

18 april 2016 om 14:49 • Aangepast 21 november 2020 om 11:06
nl
Hij miste de Olympische Spelen in Peking en ook 'Londen' ging in 2012 aan hem voorbij. Of Yuri van Gelder deze zomer wel in actie komt tijdens de Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro is ook nog onzeker. Ondanks het ticket dat de Oanjeploeg afgelopen weekend veroverde.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de
Wachten op privacy instellingen...

MedaillekansenOp papier zou Van Gelder een plaats in de selectie verdienen. Hij is een van de best presterende Nederlandse turners van de laatste jaren. Hij werd wereldkampioen in 2005, won drie keer goud tijdens een EK - in 2005, 2008 en 2009 - en pakte ook al eens zilver (in 2007) en brons (in 2006) tijdens een WK.
BewustHet NK in Ahoy vindt precies zes weken voor de Spelen plaats. dan valt, wil dat niet meteen zeggen dat het voorbij is.

Wachten op privacy instellingen...

Geen goud en geen podiumplaatsVan Gelder liep Peking 2008 mis omdat hij geen goud won tijdens het voorafgaande WK. Voor de Spelen die vier jaar later plaatsvonden in Engeland volstond een podiumplaats tijdens het WK, maar toen werd de Waalwijkse Lord of the Rings vijfde.
Tijdens het WK dat eind oktober plaatsvond in het Schotse Glasgow eindigde Van Gelder als zesde. Als hij daar in de top drie was terechtgekomen, was hij al zeker geweest van een ticket voor Rio.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.