Video

PSV-fan Marcel doet aangifte tegen scheidsrechter Makkelie na omstreden penalty voor Ajax

18 april 2016 om 14:14
nl
PSV-fan Marcel Blaak uit Eindhoven heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de KNVB, de scheidsrechtersbond en scheidsrechter Danny Makkelie. Volgens Blaak is er sprake van 'matchfixing'.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Concurrent Ajax wist zondag op de valreep een punt binnen te slepen tegen FC Utrecht door een penalty die door scheidsrechter Makkelie werd toegekend. Na de wedstrijd gaf de scheidsrechter aan dat hij de penalty niet had moet geven.
'Ik ben het beu dat Ajax steeds wordt voorgetrokken'“Dat scheidsrechter Makkelie vlak voor tijd een penalty gaf aan Ajax terwijl er niets aan de hand was, is voor mij eens te meer een teken dat het bij de scheidsrechters flink fout zit", aldus Blaak.  
Ook tegen de KNVB doet de Eindhovense fan aangifte. "Aangezien de scheidsrechter deel uitmaakt van de bond doe ik ook aangifte tegen de KNVB. Puur omdat ik het beu ben dat de scheidsrechters steeds voorgetrokken worden. Wat er tijdens de wedstrijd Ajax – FC Utrecht gebeurde met die penalty vlak voor tijd slaat nergens op. FC Utrecht wordt enorm benadeeld en PSV ook. Daarom wil ik de bond en Makkelie aanpakken.”  
'Het gaat over miljoenen euro's'De supporter van PSV vindt dat Ajax vaker door de scheidsrechters bevoordeeld wordt en wil dat een halt toeroepen via deze aangifte. “We praten hier over al dan niet Europees voetbal voor FC Utrecht, over al dan niet Champions League voor PSV. Dan heb je het over miljoenen die nu misschien naar andere clubs gaan."
Blaak doet aangifte omdat hij dit niet kan geloven. "Dit kan niet waar zijn. En dat allemaal vanwege een slechte beslissing van de scheidsrechter, die daarmee de uitslag van het duel bewust beïnvloedt. Dat is dus matchfixing.”      
'Doorgestuurd naar Amsterdam'De politie heeft de aangifte maandagmiddag aangenomen en zal deze doorsturen naar de collega's in Amsterdam. "Want daar is de wedstrijd ook gespeeld", legde Blaak na zijn aangifte uit. "Ze namen mijn aangifte serieus aan. Maar het is natuurlijk ook een moeilijke zaak voor de politie omdat ik weinig bewijs heb."        
ZIE OOK: PSV-trainer Phillip Cocu niet bezig met omstreden penalty: 'Daar kan ik niets mee'
De Eindhovense politie laat weten dat de aangifte inderdaad is doorgestuurd naar de Amsterdamse collega's.
'Dat is die meneer vrij om te doen'De KNVB weet dat er aangifte is gedaan vanwege matchfixing maar wil verder niet uit al uitgebreid reageren op de kwestie. "Die meneer mag aangifte doen, maar daar willen wij verder geen woorden aan vuilmaken."
Ook bij PSV houden ze zich hier niet mee bezig. Een woordvoerder van de club geeft aan dat iedereen recht heeft op zijn emoties, zolang daarbij geen vernielingen worden aangericht of personen het slachtoffer worden. 'De één stampt een keer op de grond, de ander gaat even huilen en deze meneer doet aangifte. Dat is zijn goed recht. Maar PSV richt zich op het binnenhalen van de titel. En dus niet op dergelijke aangiftes.'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.