HoutBrox failliet: meer dan vijfhonderd medewerkers in onzekerheid

18 april 2016 om 14:33
nl
Modeketen HoutBrox, dat het hoofdkantoor in Schijndel heeft, is maandagochtend failliet verklaard. Dit bevestigt een woordvoerder van de rechtbank in Den Bosch. Behalve warenhuizen in Uden en Veghel heeft HoutBrox nog 21 winkels. De winkels blijven voorlopig open. De curatoren werken aan een doorstart.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Volgens curator Floris Dix hebben zich al elf kandidaatkopers gemeld. Vorige week vroeg Houtbrox al uitstel van betaling aan. Bij het bedrijf werken meer dan vijfhonderd medewerkers. Voor hen dreigt ontslag. Ook de gelieerde bedrijven Duthler-Intermode B.V., Brova Retail Services B.V. en Brova B.V. zijn failliet verklaard.
HoutBrox zou onlangs worden verkocht, maar die deal ging op het laatste moment niet door. Dat zorgde ervoor dat veel crediteuren onrustig werden en het bedrijf uitstel van betaling moest aanvragen.
Sinds 2006 HofleverancierHoutBrox stond lang bekend als een zaak voor de betere dames-, heren en kinderkleding. In 2002 verhuisde het hoofdkantoor van Veghel naar Schijndel en werd een nieuwe koers ingezet om een breder publiek te trekken.
Bij het honderdjarig jubileum in 2006 werd HoutBrox hofleverancier.
Kort gedingEind maart werd bekend dat eigenaar Brova van HoutBrox in zwaar weer verkeerde doordat huisbank ING de kredieten had bevroren, omdat het bedrijf al jaren verlies lijdt.
Een kort geding dat Brova Groep had aangespannen tegen ING om ervoor te zorgen dat de bank krediet zou blijven verschaffen, werd afgewezen door het gerechtshof in Den Bosch.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.