Derde verdachte aangehouden voor dodelijke overval op Mien Graveland

18 april 2016 om 17:44
nl
De politie heeft een 28-jarige man aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke overval op de hoogbejaarde Mien Graveland uit Helmond. De 28-jarige verdachte komt uit Helmond en werd maandagochtend om half zeven gearresteerd in IJmuiden.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Dat meldt de politie maandagmiddag. De 86-jarige Mien Graveland werd op 29 augustus 2014 overvallen in haar woning aan de Bestevaer. Waarschijnlijk deden de overvallers zich voor als medewerkers van een energiebedrijf. Mevrouw Graveland raakte zwaargewond bij de overval.
Binnen met een smoes, daarna zware mishandelingEerder op die dag belde Mien nog met één van haar dochters, die op vakantie ging. Een paar uur later stonden twee mannen voor de deur, gekleed als medewerkers van energiebedrijf Oxxio.
Met een smoes kwamen ze binnen. Daarna werd Mien vastgebonden en zwaar mishandeld. Het touw waarmee de vrouw werd vastgebonden zat zo strak dat het was ingesneden tot aan haar bot. Uren later wordt Mien zwaargewond gevonden door haar zoon.
ZIE OOK: Dochters van gedode 86-jarige Mien Graveland doen emotioneel hun verhaal in Bureau Brabant.
Ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar overleed ze later op de avond. De dodelijke overval had een enorme impact op de nabestaanden en inwoners van de Helmondse wijk.
De man die maandagochtend werd gearresteerd wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de zaak. Eerder zijn twee mannen (inmiddels 26 en 29 jaar) uit Helmond opgepakt.
ZIE OOK: Zoon gedode Mien Graveland (86) bedroefd om vrijlating verdachten: ‘We kunnen het geen plek geven'
Zij zaten in voorlopige hechtenis. Momenteel zijn ze vrij, maar ze zijn nog wel verdachten in de zaak. Tegen de 29-jarige verdachte loopt nog een hoger beroep tegen de invrijheidsstelling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.