Kampioenslied voor kickbokskampioen Nieky Holzken: 'Hij vecht zo hard als hij kan'

18 april 2016 om 22:32
nl
“Hij is niet bang, zit vol met lef. Hij is snel, sneller dan de rest.” Dat konden we afgelopen zaterdag allemaal zien toen kickbokser Nieky Holzken zijn Glory-wereldtitel met succes verdedigde. Die lovende woorden, die zijn van de hand van volkszanger Frank van Etten.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Die had namelijk beloofd dat hij een kampioensnummer voor Holzken zou schrijven op het moment dat de bokser de titel zou behouden. En zo geschiedde.
“Hij vecht zo hard als hij kan. Nieky Holzken: een bokser en icoon”, werd het kampioensnummer dat Van Etten schreef voor de Helmondse kickboxer. Een ode aan Nieky. Als bokser en als vriend. [youtube:body:https://youtu.be/XQottKcyIm8]
Regerend wereldkampioenHolzken won zaterdagavond in Kopenhagen de finale van Yoann Kongolo uit Zwitersland. De Helmonder won unaniem op punten en behield daarmee zijn kampioensgordel, die hij vorig jaar won in Las Vegas.
Voor nu gaat de bokser eerst even op vakantie, zei hij afgelopen weekend. "Daarna ga ik me focussen op het verdedigen van mijn wereldtitel in september in Las Vegas", zei de kampioen. Maar nu mét een eigen kampioensnummer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.