Reconstructie: ‘Beleefde’ overvallers dringen huis van Quote 500-echtpaar in Vught binnen

18 april 2016 om 22:30
nl
Twee ‘beleefde’ overvallers hebben eind februari een rijk ouder echtpaar in hun huis op de Sparrendaalseweg in Vught verrast. De man moest onder bedreiging de code van de kluis afgeven, vervolgens gingen de daders er met dure sieraden vandoor. In opsporingsprogramma Bureau Brabant was maandagavond een reconstructie van de overval te zien.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Het echtpaar staat al jaren in de Quote 500, een lijst met de rijkste Nederlanders. Ze kwamen net thuis van een etentje in Vught en besloten om nog een glas wijn te pakken.
Op de uitkijkWat ze niet doorhadden, was dat drie overvallers in de buurt van hun huis stonden. Een van de overvallers bleef buiten op de uitkijk staan, de andere twee wisten binnen te komen via een dakraam.
Een uur lang probeerden ze tevergeefs de kluis open te breken. Het echtpaar had niets in de gaten. Tot de overvallers naar beneden gingen om de code van het echtpaar te ontfutselen. Ze spraken beleefd tegen de slachtoffers. Zelfs toen de vrouw in het Engels sprak, gaf een van de overvallers in perfect Engels antwoord.
Dure sieradenDe man werd een dreigement ingefluisterd en op die manier verkregen de overvallers de code voor de kluis. Met een flink aantal dure sieraden gingen ze ervandoor.
De politie vermoedt dat de overvallers even verderop een vluchtauto hadden klaarstaan. Mogelijk was dit een zwarte Citroën Cactus, die voor de overval in de buurt op camerabeelden is gesignaleerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.