'Dit had niet hoeven gebeuren', zegt zus van verdachte over mishandeling van opa

19 april 2016 om 09:45
nl
“Ik vind het echt heel erg voor de slachtoffers. Dit had niet hoeven gebeuren”, zegt Carola, de zus van de man die zondag in Tilburg een oudere man zou hebben mishandeld en zijn kleinzoon probeerde te beroven. Volgens Carola had dit voorkomen kunnen worden als haar broer was opgenomen in een kliniek.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De verdachte is een bekende van de politie en de geestelijke gezondheidszorg. Zijn familie pleit er dan ook al lange tijd voor hem verplicht op te laten nemen. Eerder was hij al betrokken bij bedreigingen, vernielingen en inbraken, maar hij heeft volgens zijn familie nooit de goede hulp gekregen.
Hij heeft wel vastgezeten voor zijn gepleegde misdaden. Maar om hem in een kliniek gedwongen te laten opnemen, bleek een stuk lastiger. “Een rechter moet hier een machtiging voor uitspreken. Zolang de rechter dat niet doet, staan wij met de rug tegen de muur.”
'Kind en man hier de dupe van'Het had dus niet hoeven gebeuren, als haar broer dus was opgenomen. "Dat is het allerergst van dit alles. Dat een kind van 13 en een man van 61 daar de dupe van zijn, dat is heel triest”, vindt Carola.
De 24-jarige man probeerde zondag een 13-jarige te beroven in Tilburg. Vervolgens mishandelde hij zijn opa, die naast hem reed op een scootmobiel. De 61-jarige man hield aan de zware mishandeling een hersenschudding en een gebroken heup over. Met het jonge slachtoffer gaat het naar omstandigheden goed, laat zijn moeder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.