Lokaal Heeze-Leende stapt uit coalitie na motie van wantrouwen tegen wethouder Moons

19 april 2016 om 01:16 • Aangepast 21 november 2020 om 11:05
nl
Lokaal Heeze-Leende is maandagavond uit de coalitie van Heeze-Leende gestapt. De partij deed dit nadat hun eigen wethouder Mathieu Moons werd weggestuurd met een motie van wantrouwen. Die motie werd ingediend door coalitiepartners CDA en de VVD.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De twee coalitiepartners vinden dat Moons niet capabel genoeg is als wethouder van onder meer sociale zaken. Lokaal Heeze-Leende stapte vervolgens uit de coalitie, omdat zij zich niet herkennen in dat geschetste beeld.
Opvolger staat al klaarCDA en VVD hebben overigens al meteen een opvolger van Moons op het oog. Als het aan deze twee partijen ligt, wordt Toon Bosmans van de PvdA de nieuwe wethouder. Hij wordt op 9 mei als kandidaat gepresenteerd. "Wij denken dat Bosmans wel capabel is om wethouder van onze gemeente te zijn", zegt fractievoorzitter van het CDA Peter Vertogen
Lokaal Heeze-Leende was totaal niet te spreken over de gang van zaken. Zij noemde het zelfs een coup. "Nee het is zeker geen coup", benadrukt Vertogen.

Wachten op privacy instellingen...

De kans is trouwens groot dat Bosmans de functie gaat vervullen, aangezien maandagavond een ruime meerderheid (12-4) voor het opstappen van Moons was.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.