Dief steelt fiets onder ogen agenten in Maarheeze, 'U vraagt, wij draaien'

19 april 2016 om 08:00
nl
Bij sommige 'beroepen' is het noodzakelijk om in het geheim en in het donker te opereren. Wat dat betreft moet een fietsendief in Maarheeze nog heel wat leren. Hij stal op nog geen acht meter afstand van de politie een fiets. Die ziet de lol er nu wel van in: "U vraagt, wij draaien."
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De man trok al op bijzondere wijze de aandacht van de surveillerende politie. Agenten zagen hoe hij zich rond een uur 's nachts schuilhield op station Maarheeze. "Dat was op zich niet zo gek, maar even een sigaretje doen in het midden van de nacht, dat vraagt om aandacht."
Man had niets doorDe agenten voelden dat er iets gaande was en hielden zich een tijdje schuil in de bosjes. "Toen wist de man onder onze ogen een fiets te stelen. De man knipte met een flinke betonschaar het slot door van een gestalde fiets in de fietsenstalling."
De politie wachtte nog heel even met ingrijpen. Pas toen de man zijn 'werk' had gedaan en met zijn nieuwe fiets wilde vertrekken, greep ze hem letterlijk in de kraag. "Toen was het tijd voor de 'rekening'", verduidelijkt de politie.
Eigenaar fiets kan zich meldenHoewel de betonschaar was weggestopt bij de rest van het gereedschap in de werktas van de man, had de dief natuurlijk niets meer in te brengen bij de agenten. Die hebben hem inmiddels vastgezet achter de tralies. De eigenaar van de fiets kan zich melden bij de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.