Gezochte penningmeester die geld stal van heemkundekring De Vonder is opgepakt

19 april 2016 om 11:39
nl
De vermiste penningmeester van heemkundekring De Vonder Asten-Someren is vorige week opgepakt in Griendtsveen. Dat bevestigt de politie dinsdag na berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. De 66-jarige penningmeester uit Someren zou zo'n 25.000 euro hebben gestolen.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het bestuurslid van de vereniging werd vorige week donderdag in zijn auto gevonden door de politie. Hij verkeerde in goede gezondheid en werd vervolgens verhoord door de politie. Inmiddels is een proces-verbaal opgemaakt, wat betekent dat de man mogelijk nog een straf krijgt.
Vrouw wist van nietsDe penningmeester beheerde jaren de financiën van De Vonder. Toen aan het licht kwam dat hij geld zou hebben weggesluisd naar zijn eigen rekening, bleek hij met de noorderzon vertrokken. Zijn vrouw wist van niets.
Omroep Brabant heeft de voorzitter van De Vonder om een reactie gevraagd, maar hij heeft nog niet kunnen reageren. De secretaris van de heemkundekring heeft overigens wel laten weten dat hij nog niet was geïnformeerd over de aanhouding.
LEES OOK: Penningmeesters in opspraak, is het geld van jouw club wel veilig?

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.