Video

Laatste wens Ommelnaar Wim Loverbosch: 'Maak Processiepark toegankelijk voor heel Ommel'

19 april 2016 om 13:11
nl
Het Processiepark in Ommel is vooral bekend bij pelgrims, die daar in mei komen voor de jaarlijkse Mariaverering. Wim Loverbosch uit Ommel wil daar verandering in brengen. Hij vindt dat het park beter toegankelijk moet zijn en opgeknapt moet worden, zodat voortaan elke inwoner van Ommel naar het mooie park gaat.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Het gaat niet zo goed met Wim Loverbosch, lopen en praten kosten veel moeite. Wim heeft een ernstige, progressieve spierziekte. Daardoor verblijft hij in een verpleeghuis in Eindhoven. Ondanks zijn ziekte maakt Wim zich sterk voor z'n grote passie: het Processiepark in Ommel. "Dat park is niet goed zichtbaar vanaf de weg. Het moet toegankelijker gemaakt worden zodat elke Ommelnaar naar het park gaat", zegt Wim,
MariabeeldjeHet Processiepark ofwel Mariaoord is vooral bekend bij pelgrims. Jaarlijks trekken er in mei zo'n 50.000 bedevaartgangers naar Ommel om in het park Maria te vereren. Ooit werd er daar een Mariabeeldje gevonden. Wim wilde als kleine jongen graag in het park spelen, maar dat mocht toen niet omdat het 'heilige grond' was. Dat geldt nu niet meer, maar hoe dan ook wordt het park niet goed bezocht.
Wim wordt in z'n plannen gesteund door z'n dochters Sabine en Esther. En intussen zijn er ook anderen die zich sterk maken voor het idee van Wim. Zo hebben enkele architecten een boekje en een filmpje gemaakt die de droombeelden van Wim samenvatten.
Wim is erg blij met alle steun. Hij hoopt dat z'n plan doorgaat, dat zou mooi zijn. Het is min of meer, nu hij zo ziek is, z' n laatste wens. Door de Dorpsraad van Ommel is het uitgeroepen tot beste idee van het jaar. Er wordt nu gezocht naar geldschieters.
Of het 'nieuwe' park straks niet naar hem genoemd zou moeten worden, het Wim Loverbosch-park? Wim moet er om lachen. "Dat is helemaal niet nodig. Processiepark of Mariaoord is prima."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.