Indrukwekkende levensverhaal van Maarten van der Weijden in theaters

19 april 2016 om 14:16 • Aangepast 21 november 2020 om 11:04
nl
Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden start in september met een theatervoorstelling, waarin hij zijn levensverhaal vertelt. In Brabant staat hij vier keer op de planken.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Van der Weijden kondigde dinsdag de speellijst van de voorstelling BETER: Olympisch kampioen na kanker aan. Hij treedt vanaf september op in ruim dertig theaters, waaronder Theater aan de Parade (Den Bosch), De Leest (Waalwijk), De Blauwe Kei (Veghel) en De Schalm (Veldhoven).
In de voorstelling vertelt de zwemkampioen zijn levensverhaal. Toen hij negentien jaar oud was kreeg hij de diagnose leukemie. Hij zou nooit meer beter worden, maar wist tóch te herstellen. Zeven jaar later won Van der Weijden Olympisch goud.

Wachten op privacy instellingen...

Pieter van den Hoogenband ZwemstadionOnlangs leverde de zwemmer nog een prestatie van formaat. In het Eindhovense Pieter van den Hoogenband Zwemstadion zwom hij een afstand van 42,2 kilometer om geld in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding. Over die afstand deed hij 10 uur, 36 minuten en 57 seconden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.