PSV verslaat Vitesse en neemt weer de leiding in de race om het kampioenschap

20 april 2016 om 00:37
PSV heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse gewonnen. Het werd 2-0 door doelpunten van Pröpper en De Jong. De Eindhovenaren blijven zo volop in de race om de titel.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Bart Elzendoorn

Bij PSV begon Stijn Schaars in de basis als vervanger voor de geblesseerde Jorrit Hendrix. Het was zijn eerste basisplaats van het seizoen. Met Van Ginkel, Schaars en Pröpper bestond het PSV-middenveld dus uit allemaal spelers met een verleden bij Vitesse.
Fraai doelpuntPSV kreeg de vroege voorsprong waar het vooraf op hoopte. Pröpper krulde na 12 minuten de bal op fraaie wijze achter Vitesse-doelman Room. De ploeg van Phillip Cocu hield na het openingsdoelpunt de druk op Vitesse. Zo werd een schot van Narsingh door Room uit de hoek getikt.
ZIE OOK: PSV’ers De Jong en Pröpper tevreden na winst op Vitesse: ‘De druk ligt nu weer bij Ajax’
De thuisploeg liet daarna de touwtjes wat vieren. Vitesse was niet bij machte om PSV pijn te doen, maar PSV kreeg geen grote mogelijkheden meer. Alleen Pröpper was nog een keer dreigend met een afstandsschot.
RommeligVitesse nam na de rust het initiatief. Grote kansen leverde het niet op, maar de Arnhemmers lieten zich meer zien dan in de eerste helft. Het was echter PSV dat opnieuw via Pröpper dichtbij een treffer was na een schitterende steekbal van Schaars.
ZIE OOK: PSV-middenvelder Davy Pröpper geschorst voor duel met Cambuur
Rashica was namens de uitploeg dichtbij een treffer. Hij kreeg de bal plotseling voor zijn voeten na slecht uitverdedigen door Arias. Bruma voorkwam erger voor PSV. Gaandeweg de tweede helft werd het spel van beide kanten steeds slordiger. Er was veel onnodig balverlies. Van goed spel was geen sprake.
StrafschopPSV snakte naar een doelpunt, maar creëerde daar te weinig voor. Van Ginkel kreeg wel een enorme kans nadat hij was weggestuurd door De Jong. Room kwam echter als winnaar uit de strijd. In de 70e minuut had PSV eindelijk het gewenste doelpunt te pakken. De net ingevallen Lestienne werd in het strafschopgebied neergehaald door Diks. De Jong schoot de penalty beheerst binnen.
In het laatste deel van de wedstrijd kreeg PSV nog een paar goede mogelijkheden om de score te vergroten. Die kansen werden niet benut. Vitesse kreeg in de allerlaatste seconde nog een kans nadat Zoet een voorzet losliet, maar Diks schoot naast.
LiveblogOmroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijd. Die is hieronder terug te lezen.[scribblelive:body:http://scrbliv.me/2023671]De liveblog was ook in een groot scherm te bekijken.