Verwarde Tilburger (24) die opa en kleinzoon aanviel mogelijk naar kliniek, zus heeft vertrouwen

19 april 2016 om 18:45
nl
De 24-jarige Tilburger die zondag een 13-jarige jongen wilde beroven en diens grootvader een gebroken heup bezorgde, wordt mogelijk alsnog opgenomen in een kliniek. Dat zegt zijn zus op basis van gesprekken met de reclassering in Breda en Veiligheidshuis Tilburg. “Deze instanties doen er alles aan om mijn broer gedwongen op te laten nemen”, vertelt Carola tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Woensdag wordt de verdachte van de spraakmakende beroving voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt besloten of de Tilburger langer vast moet blijven zitten. Zijn zus hoopt dat er nu eindelijk professionele hulp komt voor haar broer.
“Er wordt zelfs bekeken of hij in een tbs-kliniek terecht kan. Ik hoop dat dit eindelijk doorgezet gaat worden. We hebben lang genoeg met onze rug tegen de muur gestaan. Dit wil mijn broer zelf ook niet allemaal.”
ZIE OOK: 'Dit had niet hoeven gebeuren', zegt zus van verdachte over mishandeling van opa
Hersenschudding en gebroken heupHet is zondagmiddag als op de stoep langs de Ringbaan-West in Tilburg paniek uitbreekt. Een verwarde man, een bekende van politie en justitie, eist geld van een 13-jarige jongen die op dat moment voor het eerst folders rondbrengt. Zijn opa probeert de straatrover te verjagen, maar moet dat bekopen met een pak slaag.  
Na de mishandeling werd het 61-jarige slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij is maandag geopereerd en moet nog zeker een week in het ziekenhuis blijven: hij hield aan de zware mishandeling een hersenschudding en een gebroken heup over. Met zijn kleinzoon gaat het ‘naar omstandigheden goed’.
'Allerergst van alles'Dat zij dit hebben moeten meemaken, vindt Carola ronduit vreselijk. "Dat is het allerergst van dit alles. Dat een kind van 13 en een man van 61 de dupe zijn van het feit dat er geen hulp is geweest voor mijn broer is heel triest. Ik zou de familie van de slachtoffer graag mijn medeleven willen overbrengen.”[YouTube:body:https://youtu.be/QqF5aFWNa30]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.