Onvoldoende bewijs tegen Dennis K., verdachte van betrokkenheid dood Mariëlle Markgraaff vrijgelaten - Omroep Brabant

Onvoldoende bewijs tegen Dennis K., verdachte van betrokkenheid dood Mariëlle Markgraaff vrijgelaten

19 april 2016 om 19:50
nl
Dennis K., de man die vorige week was aangehouden omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de gewelddadige dood van Mariëlle Markgraaff uit Helmond, is weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie heeft niet genoeg bewijs kunnen verzamelen om de 35-jarige Helmonder nog langer vast te houden.
Profielfoto van Hans Janssen, Sebastiaan Quekel
Geschreven door
Hans Janssen, Sebastiaan Quekel

Justitie gaat niet in beroep, maar blijft de portier nog wel als verdachte in de zaak beschouwen. Het onderzoek tegen hem loopt nog. De man zou op de avond van de dood van Mariëlle Markgraaff met het slachtoffer afgesproken hebben.
BedreigingDe 35-jarige man wordt naast betrokkenheid bij de dood van Markgraaff, ook verdacht van het bedreigen van een vrouw uit Helmond. Het gaat hier niet om Mariëlle Markgraaff, maar om een andere vrouw.
Voor deze zaak is hij maandagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die vond dat hij moest worden vrijgelaten.
ZIE OOK: Arrestatie in moordzaak Mariëlle Markgraaff schokt vader verdachte Dennis K: ‘Niets aan hem gemerkt'
Zwaargewond aangetroffenMariëlle Markgraaff werd eind februari bewusteloos en met ernstige verwondingen aan het hoofd aangetroffen op een fietspad vlakbij het woonwagenkamp aan de Bakelsedijk in Helmond. Ze was daar op bezoek geweest bij haar moeder. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.
De politie bevestigde dat Dennis K. en de vrouw elkaar kenden. Of de twee inderdaad met elkaar afgesproken hebben op de bewuste avond, wil de politie bevestigen noch ontkennen.
ZIE OOK: ‘Gedode Mariëlle Markgraaff sprak af met verdachte op avond van haar dood’
'Geen crimineel verleden'Volgens zijn vader was K. nog nooit eerder in aanraking gekomen met de politie. Bronnen in Helmond zeggen dat hij even lid is geweest van No Surrender, maar dit ontkent de motorclub. “Hij heeft twee jaar geleden als gast even meegelopen, maar bleek absoluut geen type voor onze club. Hij is er door ons uitgezet. Dus nee, nooit lid geweest”, licht een woordvoerder toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.