'Ik ben geen crimineel', Braboneger woest om veroordeling voor mishandelen 'vervelende kroeggast'

19 april 2016 om 19:19
nl
De stoom komt bijna letterlijk uit zijn oren, zo boos is Steven Brunswijk. De Tilburger, die al jaren naam en faam maakt als ‘Braboneger’, is dinsdag veroordeeld voor het mishandelen van een bezoeker van Café P79 in Den Bosch. De omgekeerde wereld, zegt de Tilburgse cultheld in een reactie. “Hij is hier de lastpak, niet ik.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Tegen Brunswijk werd onlangs aangifte gedaan van mishandeling. Hij zou als portier een bezoeker van P79 in het gezicht hebben geslagen. Dit ontkent Brunswijk met grote stelligheid, maar de rechter ziet dat anders. Hij veroordeelde de portier tot een voorwaardelijke boete van 300 euro met een proeftijd van twee jaar.
“Ik ben zo ontzettend teleurgesteld in ons rechtssysteem”, zegt Braboneger als hij de rechtbank net heeft verlaten. “Ik word hier neergezet als een crimineel, maar dat ben ik helemaal niet. Ik heb als portier mijn werk gedaan en heb niemand geslagen.”
ZIE OOK: Grootste ambitie van Braboneger: 'Carré, stampesvol'
'Als een dolle stier'Die bewuste avond kwamen er bij Brunswijk meerdere klachten binnen over een rokkenjager die vrouwen lastig zou vallen. “Ik ben toen naar die man gelopen om verhaal te halen. Zover kwam het niet: hij kwam als een dolle stier op mij afgestormd en dreigde uit te halen. Toen schoot ik in de verdediging”, blikt hij terug.
Van een pak slaag was alleen geen sprake, verzekert Braboneger. “Ik heb als portier de situatie veiliggesteld. Meer heb ik niet gedaan. Ik was niet agressief en heb zeker niet uitgehaald. Deze man hangt een lulverhaal op.”
'Ik werd voor kutneger uitgemaakt'Het slachtoffer hield aan het incident een gebroken neus over. “Maar daar heb ik niets mee te maken”, benadrukt Braboneger. “Die man gleed in het café uit en kwam tegen de verwarming terecht. Hij maakte zichzelf voortdurend belachelijk. Schold mij uit voor ‘kutneger’ en was duidelijk onder invloed van alcohol en drugs. Serieus, dat ik hiervoor veroordeeld ben.”
Overigens bleef het niet bij dat incident. De man die Brunswijk van mishandeling beticht, zou hem twee weken later hebben bedreigd. “Hij zei dat hij het zelf zou regelen als de politie zijn aangifte niet zou opnemen. Daar heb ik toen aangifte van gedaan, maar die zaak werd geseponeerd. Ik ben echt zo pissig hierom.”
ZIE OOK: Braboneger maakt zich hard voor de politie: 'Die agenten moet je niet uitlokken'
ImagoschadeBang dat zijn reputatie als Braboneger wordt aangetast, is hij niet. “Ben je gek, ik blijf gewoon doen waarmee ik bezig was. En de mensen die mij volgen en kennen, weten zelf heus wel dat ik niet tot dit soort dingen in staat ben. Het is vervelend dat dit is gebeurd, maar ik laat me er niet door tegenhouden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.