Video

Wie helpt clown Cornelio? Bergse kindervriend zoekt onderdak voor zijn eendjes

19 april 2016 om 19:26 • Aangepast 21 november 2020 om 11:04
nl
De anders altijd olijke clown Cornelio uit Bergen op Zoom is ten einde raad. Voor aanstaande vrijdag moet hij onderdak gevonden hebben voor zijn zes eenden, want anders rest de dieren het lot van de poelier.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Clown Cornelio woont op een camping. Maandag kreeg Cornelio te horen dat hij zijn eenden niet langer mag houden in de ren naast zijn caravan. Een medewerker van de gemeente kwam hem het slechte nieuws brengen. "Hij vertelde me dat mijn eenden geen huisdieren zijn en dat ze daarom weg moeten. Maar dat is belachelijk. Andere mensen houden ook honden en katten en dat kan allemaal wel."

Wachten op privacy instellingen...

Succesact eend RaymondCornelio oefent dagelijks met de dieren. Ze kunnen een rondje rennen en draaien om als hij 'pirouette' roept. Maar de grootste en meest succesvolle act is die waarbij Cornelio uit een ogenschijnlijk lege mand eend Raymond tovert.
Campingbaas Dirk van Bovene vindt het terecht dat de eenden moeten vertrekken. "Ze stinken en maken lawaai. Bovendien komen er muizen en ratten op af. Daar wil je niet naast staan als je voor je ontspanning naar een camping komt."
Noodkreet In een emotionele oproep vraagt clown Cornelio mensen in de buurt om hem te helpen. "Lieve mensen, als u een klein plaatsje vrij hebt voor mijn eenden in de buurt van Bergen op Zoom, laat het mij alsjeblieft weten. Groetjes van clown Cornelio."
De gemeente Bergen op Zoom was dinsdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.