Destil Trappers na spannende wedstrijd kampioen van de Duitse Oberliga

20 april 2016 om 00:07 • Aangepast 21 november 2020 om 11:04
De Destil Trappers zijn kampioen geworden van de Duitse Oberliga. In de derde finalewedstrijd werd met 4-2 van EHC Bayreuth gewonnen. Eerder wonnen de Destil Trappers ook al de eerste twee wedstrijden in de best-of-five-finale.
Profielfoto van van der Meer Christel
van der Meer Christel

Het begin van de eerste periode was overduidelijk voor de Tilburgse Trappers. Ze drongen veel aan rond het doel van de Duitse doelman, schoten ook vaak op het doel, maar de puck wilde er niet in. De periode werd dan ook doelpuntloos afgesloten.
Bayreuth als eerste op voorsprongDe tweede periode liet tot aan de 15e minuut een 0-0 stand zien. Het waren de Bayreuth Tigers die via Fedos Kolupaylo de score openden. Daar bleef het qua doelpunten dan ook bij.
Maar in de eerste minuut van de derde periode was het dan eindelijk ook raak voor de Trappers. Kyle Just scoorde het eerste Tilburgse doelpunt, waar al twee periodes zo naar werd gesmacht. En na die gelijkmaker kwamen de Tilburgers op stoom.

Het was Bjorn Willemse die na een weergaloze solo drie Duitsers en de keeper passeerde en de 2-1 maakte. En met nog 11 minuten op de klok kwamen de Trappers op 3-1 voorsprong. Lang konden ze van die 2 doelpunten marge niet genieten: al snel maken de Duitsers de 3-2.

De Duitsers moesten alles of niets spelen en haalden de keeper van het ijs voor een extra veldspeler. Danny Stempher profiteerde daar namens Trappers van en zette uiteindelijk de eindstand op 4-2 en daarmee zijn de Tilburgers dus kampioen van de Duitse Oberliga.