Video

Koude nacht in Brabant, in Eindhoven -5,7 graden gemeten

20 april 2016 om 09:27
nl
Op de meeste plekken in Brabant heeft het dinsdagnacht gevroren. Het koudst werd het in Volkel. Daar werd het aan de grond -1,8 graden, zo meldde MeteoGroup woensdag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

In Eindhoven daalde het kwik tot -1,4 graden aan de grond. Op tien centimeter hoogte werd zelfs een temperatuur gemeten van -5,7 graden. Dat kwam door de kraakheldere lucht.
Pas op voor verbrandingDe temperatuur schiet in de loop van de dag omhoog. Het kan 16 tot wel 18 graden worden, zo weet MeteoGroup. De zon schijnt veel en er is bijna geen wind. Alleen in de middag nemen de windvlagen een beetje toe.
De collega's van Weeronline waarschuwen dan ook voor verbranding. "De zon is in deze tijd van het jaar al behoorlijk krachtig en de heldere lucht zorgt ervoor dat de zonnestralen onze blanke winterhuid ongehinderd kan bereiken."
Temperatuur schiet omlaagLang valt er niet van dit aangename weer te genieten. De komende dagen schiet de temperatuur namelijk omlaag. Het weer zet de neerwaartse spiraal vrijdag al in. Dan gaat het regenen. Vanaf zondag gaat het regenen en kunnen er zelfs hagel en natte sneeuw vallen.
Voor het weer op Koningsdag wordt nog altijd gevreesd. MeteoGroup meldde dinsdag dat de feestdag wit kan beginnen. "De hele komende week blijft het koud en buiig met in de nachten temperaturen rond het vriespunt", aldus het weerbureau.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!