'Ik moest vol op de rem, heb veel geluk gehad', automobilist Tim omringd door pakken melk na ongeluk

20 april 2016 om 11:43 • Aangepast 21 november 2020 om 11:03
nl
Tim Wasser is woensdagochtend door het oog van de naald gekropen bij het grote ongeluk op de A2 bij Eindhoven. De automobilist moest vol op de rem trappen nadat enkele meters voor hem een vrachtwagen geladen met pakken melk kantelde. “We hebben echt geluk gehad met z’n allen”, zegt de Utrechter tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De vrachtwagen schoot door nog onbekende oorzaak door de middenberm en belandde op de zijkant. “Alle lampjes van de wagens voor mij gingen branden. Dan moet je snel reageren. Voor ik het wist lagen er heel veel pakken melk om mij heen. Wat gebeurt er nu toch weer, dacht ik.”
'Heb weer een mooi verhaal'Door het ongeval is de weg ter hoogte van knooppunt Leenderheide in beide rijrichtingen afgesloten. “Ik heb voor het ongeluk een lange tijd stilgestaan”, zegt Tim. “Op een gegeven moment konden we over de vluchtstrook rijden. Nu ben ik weer op weg.”
Hij beseft maar al te goed dat hij veel geluk heeft gehad. “Ik heb weer een mooi verhaal te vertellen. Het is vervelend dat ik wat later ben, maar het belangrijkste is dat het voor iedereen goed is afgelopen.”
ZIE OOK: A2 bezaaid met pakken melk door gekantelde vrachtwagen, weg blijft uren dicht

Wachten op privacy instellingen...

'We moeten afwachten'Daar is Stefan Brauers, die meer dan een uur op dezelfde plek stilstond, het volmondig mee eens. “Je kunt wel gaan zitten balen, maar je kunt er toch weinig aan veranderen”, zegt hij. “We moeten gewoon afwachten.”
Dat wachten gaat vermoedelijk nog wel even duren. De weg ligt bezaaid met pakken melk. De verwachting is dat de A2 pas aan het einde van de middag wordt vrijgegeven. “Ik zie dat er heel veel mensen langs de weg met elkaar staan te praten. Je moet toch de tijd zien te doden, hé”, aldus Stefan, die zelf een film in zijn auto heeft opgezet.

Wachten op privacy instellingen...

OmrijdenOnder politiebegeleiding werd weggebruiker Chantal van Rooij teruggeleid over de vluchtstrook. “Ik ben al meer dan twee en een half uur onderweg, van Leende naar Eindhoven”, verzucht ze op de radio. “Er zaten mensen op mij te wachten en ik moet nog de kinderen naar de opvang brengen.”
In de loop van de ochtend gingen hier weer twee van de rijbanen open. De weg lag na het ongeval bezaaid met pakken melk. Rijkswaterstaat adviseerde mensen die in deze regio de weg op moeten om later te vertrekken als ze daartoe de mogelijkheid hadden.
Volgens de instantie blijft de weg richting Eindhoven tot in de middag dicht door bergings- en reparatiewerkzaamheden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.