Eendjes van Clown Cornelio waarschijnlijk gered, nu Cornelio zelf nog

20 april 2016 om 12:16
nl
Goed nieuws voor de eendjes van clown Cornelio uit Bergen op Zoom. Eerder kreeg hij het nieuws dat zijn dieren niet langer welkom zijn op de camping waar hij woont. Als er voor vrijdag geen plek voor ze gevonden zou zijn, zouden de beesten afgemaakt moeten worden. Gelukkig voor de eendjes meldden zich een aantal dierenliefhebbers die wel een plekje voor ze hebben. Maar Cornelio heeft inmiddels een ander probleem. Hij moet nu ook zelf de camping verlaten.
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

"Ik heb twee hectare grond in Hooge Zwaluwe waar allerlei dieren rondlopen. De eenden kunnen er dus best nog bij", laat één van de dierenliefhebbers weten. Een ander is bezig met het verbouwen van een dierenparkje in Schijndel. "Ik wil de eenden wel in het park hebben en hij is ermee geholpen. Om ze naar de poelier te brengen is natuurlijk zonde", zegt Alex.
Verschillende optiesIn Cornelio's roep om hulp werd duidelijk dat hij de eendjes graag in de buurt wil hebben. Hij gaat bekijken of Schijndel en Hooge Zwaluwe dan een optie is. "Op Facebook heeft ook iemand uit Ossendrecht zich gemeld. Dat zou makkelijker zijn", zegt hij.
Van de gemeente Bergen op Zoom moesten de eenden de camping verlaten, maar het is de campingeigenaar Dirk van Bovene die nu Cornelio weg wil hebben. De clown is blij dat er plek is voor zijn eenden, 'maar nu heb ik een ander probleem', zegt hij.
'Ik ben het gedrag al langer beu'Van Bovene is het gedrag van de clown al langer beu. "Hij houdt zich niet aan de afspraken. De dieren zorgen voor overlast, ze stinken en er komen ratten en muizen op af. Daar wil je niet naast zitten als je van je rust komt genieten", zegt hij.
Cornelio is inmiddels in gesprek met een advocaat. Hij vraagt zich af of de campingeigenaar hem zomaar de deur mag wijzen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.