Bakkersbedrijf moet ernstig zieke oud-medewerker uit Rijen 65.000 euro smartengeld betalen

20 april 2016 om 14:31
nl
Een groot bakkersconcern moet een oud-medewerker uit Rijen 65.000 euro smartengeld betalen. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag bepaald. De Rijenaar zou ernstig ziek zijn geworden doordat hij jarenlang werd blootgesteld aan asbest.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De rechter acht bewezen dat de gezondheidsproblemen van de Rijenaar het gevolg zijn van de werkzaamheden bij de bakkerij.
AsbestDe man was van 1984 tot en met 2008 in dienst bij het bakkerijconcern. Tot 1993 kwam hij in contact met asbest in de oven waarmee hij werkte.
Volgens de rechtbank heeft het bedrijf niet kunnen aantonen dat het in die periode aan haar zorgplicht heeft voldaan. De werkgever stelde dat de man ook blootgesteld kon zijn aan asbest bij andere bedrijven waar hij gewerkt heeft. Dit argument is door de rechtbank verworpen.
SchadevergoedingenIn een tussenvonnis is nu bepaald dat de man vanwege zijn ernstige gezondheidsklachten recht heeft op het smartengeld. De rechter heeft meer tijd nodig om de hoogte van een schadevergoeding voor onder meer gemaakte onkosten te bepalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.