Oplichter (24) belazert als ‘rijk vastgoedbaasje’ veel slachtoffers, nachtclub doet aangifte

20 april 2016 om 15:03 • Aangepast 21 november 2020 om 11:02
nl
De eigenaar van nachtclub Rex in Hilversum gaat deze week aangifte doen tegen de notoire (internet)oplichter Ruben C. (24) uit Helmond. Marco van Velthooven nagelde C. aan de schandpaal nadat de Helmonder zich voor vijfhonderd euro tegoed had gedaan aan dure hapjes en drank in zijn club. Vervolgens zou C. de rekening niet betaald hebben. “Hij voelt zich een onaantastbare vastgoedman, maar is eigenlijk een nobody”, zegt Van Velthooven tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Na te zijn belazerd aarzelde Van Velthooven geen moment en startte op Facebook een klopjacht om de identiteit van de oplichter te ontrafelen. Het bericht leverde een stroom aan reacties op, ook van andere slachtoffers. “Ik wist binnen vijf minuten om wie het ging. Hij schijnt een notoire oplichter te zijn die door heel het land slachtoffers maakt.”
OplichtingspraktijkenDe naam van C. wordt op verschillende internetfora in verband gebracht met oplichtingspraktijken op Marktplaats en andere verkoopsites. Volgens gedupeerden maakt de Helmonder veel mensen geld afhandig, door dure apparaten als iPhones en spelcomputers niet op te sturen. Op sociale media doet hij zich voor als een vastgoedman die dure panden in Monaco beheert.
In nachtclub Rex zou de Helmonder zich ook de koning te rijk hebben gevoeld. En dat door middel van een listige truc. De oplichter vertelde de manager van de discotheek dat zijn werkgever voorafgaand aan zijn bezoek een bedrag van vijfhonderd euro had overgemaakt. Dat kon hij laten zien met een screenshot van een afschrift.
'Stom om daar in te trappen'Een valse afbeelding, zo bleek later: het bedrag werd nooit overgemaakt. “Stom om daar in te trappen”, erkent Van Velthooven. “Maar daarover lig ik niet wakker. Ik vind het erger dat hij door heel het land slachtoffers heeft gemaakt. Het is schrijnend dat hij nog steeds vrij rondloopt.” Mede om die reden gaat de horecebaas uiterlijk donderdag aangifte van oplichting doen.
Inmiddels heeft Van Velthooven persoonlijk contact gehad met de Helmonder. Die belooft dat hij het bedrag plus 250 euro alsnog gaat overmaken. Tegelijkertijd beschuldigt hij de horecabaas van smaad en laster vanwege het tonen van bewakingsbeelden waarop zijn gezicht goed te zien is. “Maar daar lig ik niet van wakker. Ik ben meer benieuwd of hij dat bedrag überhaupt wel gaat overmaken.”
C. was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.