‘Ik wilde Rachid niet vermoorden’, Mohammed F. vecht veroordeling voor doodslag Syriër aan

20 april 2016 om 16:18
nl
De voor doodslag veroordeelde 28-jarige Mohammed F. uit Esch is nooit van plan geweest om plaatsgenoot Rachid Dardari te vermoorden. Dat zegt zijn advocaat Serge Weening, die alsnog vrijspraak voor de 28-jarige Syriër wil die eerder van de rechter in Den Bosch elf jaar opgelegd kreeg. Dinsdag diende de tussentijdse zitting bij het Gerechtshof in Den Bosch. “Er wordt gezegd dat mijn cliënt het slachtoffer gewurgd zou hebben, maar die verwondingen zijn helemaal niet op het lichaam aangetroffen”, licht de raadsman toe bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De 46-jarige plaatsgenoot Rachid Dardari werd in november 2014 dood gevonden in de bossen van Boxtel. Het slachtoffer was vastgebonden met tape en in brand gestoken. Mohammed F. had een geheime relatie met de vrouw van Dardari, waarover de ruzie ook zou zijn gegaan.
'Dat staat niet vast'Het uit Syrië afkomstige slachtoffer werd door verwurging of verstikking om het leven gebracht. “Maar dat staat helemaal niet vast. Mijn cliënt is alleen bovenop het slachtoffer gaan zitten en had helemaal niet de intentie om hem van het leven te beroven. Ik pleit daarom voor vrijspraak voor mijn cliënt.”
Na zijn dood werd Rachid met een fietskarretje naar de bossen van Boxtel vervoerd en in brand gestoken, vermoedelijk om het bewijs van de doodsoorzaak te verbergen.
ZIE OOK: Liefdesaffaire eindigt in lugubere dood van 46-jarige Rachid Dardari uit Esch
Een wandelaar vond het slachtoffer toen hij zijn hond uitliet. Dardari kon pas worden geïdentificeerd toen een week later reconstructiefoto’s werden verspreid in de media en de buurman van het slachtoffer hem herkende.
Zaak in juni verderVolgens de rechtbank was er onvoldoende bewijs van voorbedachte rade. Daarom werd F. vrijgesproken van moord. Wel noemde ze de verklaring van hem ongeloofwaardig en is er voldoende bewijs dat hij opzettelijk de keel van het slachtoffer had dichtgeknepen. De zaak gaat in juni weer verder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.