Video

Heerenveen-trainer Foppe de Haan over topper tegen Ajax: ‘We gaan extra ons best doen'

20 april 2016 om 16:11
nl
Woensdagavond neemt sc Heerenveen het op tegen Ajax. En heel Brabant kijkt mee met deze wedstrijd. Als Heerenveen punten van Ajax weet af te snoepen, is PSV na deze speelronde weer koploper. Trainer van sc Heerenveen Foppe de Haan laat weten dat hij alles op alles gaat zetten om te winnen.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De Haan heeft geen bijzondere tactiek voor de wedstrijd. "Gewoon zoals normaal. Maar we gaan wel extra ons best doen. En tegen de koploper spelen is altijd leuk."
Foppe is zich ervan bewust dat Brabant hoopt dat sc Heerenveen gaat winnen. "Dat zou ik ook hopen als ik voor PSV was", zegt de trainer lachend.
‘Hopelijk vanavond weer bijzonder’Maar de wedstrijden van Heerenveen tegen Ajax zijn niet zo maar wedstrijden. “Die wedstrijden zijn altijd bijzonder. Daar las ik vandaag nog een heel overzicht over in de Leeuwarder Courant. Maar we hopen dat het vanavond weer zo bijzonder is.”
Voor sc Heerenveen is er niet zo veel te behalen dan Ajax. “Die wedstrijd is voor Ajax enorm belangrijk. Voor ons staat alleen de eer op het spel. Voor hun is de spanning groot, voor ons wat minder. Maar de eer is ook niet onbelangrijk. Je hebt de plicht om alles uit de kast te halen en dat gaan we ook doen.”
Vrouw van Foppe is voor PSV Onlangs werd duidelijk dat de vrouw van Foppe de Haan meer voor PSV is dan voor Ajax. Maar toch heeft ze Foppe geen extra tips gegeven. “Dat is ontstaan als een grapje, maar ze is wel meer voor PSV dan voor Ajax. Maar natuurlijk is ze vooral voor sc Heerenveen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.