Babyfaces van Destil Trappers genieten na van 'beste feestje ooit'

20 april 2016 om 20:35 • Aangepast 21 november 2020 om 11:02
nl
Een dag na het winnen van de titel in de Duitse Oberliga genieten de ijshockeyers van Destil Trappers nog lekker na. Dinsdagnacht was het feest heftig en goed en volgens voorzitter Ron van Gestel zelfs het ‘beste feestje ooit’. Woensdag vieren de spelers het allemaal op hun eigen manier. Een grote groep op het terras, drie spelers bij de plaatselijke barbier.
Profielfoto van Giessen Arjan van der
Geschreven door
Giessen Arjan van der

Het winnen van de titel dinsdagavond zorgde voor een golf van extase bij de Tilburgers. Het feest werd met veel drank groots gevierd tot in de vroege uurtjes. “Het was een geweldig feest. Iedereen heeft er echt enorm van genoten”, zei aanvoerder Diederick Hagemeijer. Voorzitter Ron van Gestel vult aan: “We waren allemaal meer dan dronken en gingen naar huis toen de vogeltjes al lang aan het fluiten waren.”
Baard erafDiederick Hagemeijer moest woensdagochtend vroeg aan de koffie, zoals meer teamgenoten. Daarna ging hij met Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings naar de plaatselijke barbier om zijn baard eraf te laten halen. De baard die de spelers traditioneel laten staan als de play-offs beginnen.
De rest van Destil Trappers zat op een terras aan het Piusplein een beetje bij te komen van alle festiviteiten. “Wij pakken gewoon even door”, zegt Bjorn Willemse met een stalen gezicht. “Dit is de vierde helft en die gaan we allemaal winnen.”
BabyfaceBij de barbier wordt Hagemeijer ondertussen onder handen genomen. Gelukkig door een barbier met een vaste hand. Eerst krijgt zijn baard een soort sopje, dan wordt zijn gezicht helemaal in warme handdoeken gepakt en vervolgens komt er scheerschuim aan te pas. “Ik vind het nu al heerlijk”, zegt de aanvoerder voordat er maar één haartje weggeschoren is.
Na een behandeling van bijna een uur staat Hagemeijer er bij met een babyface. “Dit voelt echt zo lekker. Het is lang geleden dat ik zo’n glad gezicht had. Hiermee kan ik tenminste weer thuis komen. Mijn vriendin zal nu wel blij zijn.”

Beker in stukkenIn de ijshal is de rommel van het feest inmiddels helemaal opgeruimd. De bierlucht is zo goed als verdwenen, plastic glas is er niet meer te zien en de confetti is verdwenen. Slechts één ding herinnert nog aan het enorme feest van dinsdagnacht. En dat is de beker. Die ligt in stukken op een tafel. Blijkbaar kon de trofee toch niet zo goed tegen al die valpartijen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.