‘Te oud’: Roodkapje verdwijnt maanden uit het Sprookjesbos

20 april 2016 om 20:48
nl
Roodkapje verdwijnt tot en met het zomerseizoen uit het Sprookjesbos. Het huisje van Roodkapje bleek er onlangs slechter aan toe dan het pretpark in Kaatsheuvel had verwacht. Een nieuw huisje is daarom dringend nodig.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Eind maart, toen net Pinokkio aan het Sprookjesbos was toegevoegd, wilde de pretparkleiding de attractie Roodkapje opknappen. Maar bij die werkzaamheden liep het pretpark tegen een pijnlijk feit aan, namelijk dat Roodkapje al sinds de beginjaren van de Efteling in het park staat.
“Het huisje is gebouwd met technieken en materialen die zestig jaar geleden gebruikt werden. Er is veel meer onderhoud nodig dan wij hadden voorzien.”
Er komt daarom een nieuw huisje. Veel verschil met het oude huisje zal er echter niet zijn. “Het komt er precies hetzelfde uit te zien. Daarvoor nemen we dan ook de tijd”, zegt een woordvoerder.
Bezoekers worden omgeleidOp dit moment is de route naar het sprookje in het Sprookjesbos afgezet. Bezoekers worden omgeleid. Roodkapje is nog wel in het Sprookjesbos aanwezig, maar dan in levenden lijve als live entertainment.
De renovatie zelf is overigens nog niet van start gegaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.