Bijzondere actie RKC-spelers: van deur tot deur om seizoenkaarten te verlengen

20 april 2016 om 21:08
nl
RKC Waalwijk hield woensdagmiddag een bijzondere actie. De spelers werden gemobiliseerd om de seizoenkaarthouders te bedanken voor hun steun en om ze te bewegen hun jaarkaart te verlengen. De selectie van RKC trok daarom van deur tot deur in Waalwijk en omgeving.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Het koppeltje Steef Nieuwendaal en Collin Seedorf deed het prima. De mensen die ze spraken reageerden enthousiast en sommige seizoenkaarthouders gaven al aan hun jaarkaart te verlengen. Woensdagmiddag bleek wel een lastig tijdstip, want veel mensen waren niet thuis.
"Zieltjes winnen, klinkt zo negatief", zegt Steef Nieuwendaal, de aanvoerder van RKC Waalwijk. "Vooralsnog gaat het wisselend. De mensen die thuis zijn, reageren enthousiast. Maar een hoop mensen zijn ook niet thuis en dat is logisch, want het is natuurlijk gewoon werktijd. Dus ja, dan is de brievenbus de uitkomst."
Kleine investeringNieuwendaal en Seedorf hebben er lol in. Het kost ze geen moeite om deze opdracht van de club uit te voeren. "Ik praat graag", zegt Colin Seedorf.
"Ik vind het leuk om te doen. Dit zijn de mensen die voor je juichen en klappen. De mensen die je steunen in goede en in slechte tijden. Ik vind het mooi om voor veel publiek te spelen. Als je met deze kleine investering ervoor kan zorgen dat volgend jaar het stadion weer vol zit, waarom zou je dat niet doen."
NoodzakelijkDe actie is bijzonder, maar ook noodzakelijk. Veel clubs uit de Jupiler League hebben moeite om het publiek naar het stadion te krijgen. "Je merkt sowieso in heel de Jupiler League dat de publieke bezetting afneemt", zegt RKC-directeur Remco Oversier. "Laten wij als eerste club met deze uniek actie laten zien dat we een volle bak kunnen creëren."
De benaderde seizoenkaarthouders reageerden bij Nieuwendaal en Seedorf positief op de actie. Een aantal gaf al aan hun jaarkaart zeker te verlengen. "Hartstikke leuk", zegt eentje daarvan. "Het gebeurt niet elke dag dat spelers langskomen. Het is een goede actie."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.