Video

Liefdesdrama met vechtscheiding in het luchtruim van de Biesbosch

20 april 2016 om 22:37
nl
Het is oorlog in het luchtruim van de Biesbosch. Het koppel zeearenden dat de afgelopen jaren meerdere jongen succesvol grootbracht, ligt in een vechtscheiding. Aanleiding is de komst van een nieuwe vrouwtjeszeearend, die met succes haar concurrent uit het oude vertrouwde nest heeft geflikkerd.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Boswachter Thomas van der Es is momenteel oorlogsverslaggever in de Biesbosch. Vanaf de frontlinie post hij op sociale media veelvuldig berichten over het liefdesdrama dat zich afspeelt tussen het zeearendenkoppel, dat de hoofdrol speelde in de film 'Holland, natuur in de Delta'. Een drama waarbij de kuikens al de dupe zijn geworden. Verhongerd, uit het nest gegooid of gewoon opgevreten door de nieuwkomer.
Nieuwe pronte dame Waar het nieuwe vrouwtje vandaan komt, is tot op dit moment nog een raadsel. "Maar dat gaat opgelost worden", zegt van der Es. "We hebben gezien dat ze een oranjekleurige ring om heeft, maar details hebben we nog niet." Vogelaars in de Biesbosch hebben het er maar druk mee. "Ja, het is 'het gesprek van de dag' en iedereen hoopt net dat ene plaatje te kunnen maken."
We noemen haar Erica (Terpstra) Of het nog goed komt tussen het oude vrouwtje en haar man is nog maar de vraag. De indringster, jong, groot en dik, is de baas over het mannetje. "Maar vrouwtjes zijn in de natuur altijd de baas", zegt de boswachter.
Het nieuwe vrouwtje wordt door vogelaars overigens liefkozend Erica genoemd, inderdaad vernoemd naar Erica Terpstra vanwege de omvang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.