Alleen taakstraffen voor stenengooiers PVV-kandidaat Jake Owen Raats

20 april 2016 om 23:02 • Aangepast 21 november 2020 om 11:01
nl
De drie stenengooiers die vorig jaar het huis van PVV-kandidaat Jake Owen Raats bekogelden, worden niet verder vervolgd. Ze hebben alleen een taakstraf gekregen en daar blijft het bij. Dat laat de politicus woensdag weten.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Geschreven door
Kapteijns Lobke

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen in maart vorig jaar werd zijn huis verschillende keren bekogeld met stenen. Raats stelde zichzelf kandidaat voor de PVV en sindsdien bleek hij doelwit. Hij werd uiteindelijk niet gekozen voor de Provinciale Staten. Raats is wel gemeenteraadslid van Leefbaar Etten-Leur.
'Laffe rechters'De politie pakte uiteindelijk drie jongeren van veertien op. Zij hebben de vernielingen bekend. De daders kregen taakstraffen. Raats ging daartegen in beroep bij het hof. Zonder resultaat laat Raats nu weten. Het hof heeft zijn klachten niet ontvankelijk verklaard, een kopie van de brief heeft hij op Twitter geplaatst, hij spreekt van 'laffe rechters'.

"De drie daders kregen taakstraffen van twaalf en twintig uur. Dat vond ik weinig voor wat ze gedaan hadden. Dat is de reden dat ik naar het hof ben gestapt", aldus Raats. Tevreden is hij allerminst, maar hij kan verder niets meer ondernemen. "Er is nu verder geen beroep mogelijk, dus dit is het einde", aldus Raats.
Inmiddels woont de politicus niet meer op dezelfde plek, hij is verhuisd. Hij heeft ook geen last meer gehad van pesterijen sinds het drietal is opgepakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.