Opnieuw celbrand in gevangenis Vught, gedetineerde raakt gewond

20 april 2016 om 23:37 • Aangepast 21 november 2020 om 11:01
nl
Een gedetineerde van de gevangenis in Vught heeft woensdagavond brand gesticht in de cel. Deze persoon is gewond geraakt en voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. De brand is inmiddels geblust, laat een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) weten.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Geschreven door
Kapteijns Lobke

De brand vond plaats in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC). Dat is een afdeling waar psychiatrische patiënten verblijven. De brand bleef beperkt tot één cel.
De brandweerkorpsen van Helvoirt, Cromvoirt en Vught kwamen ter plaatse. Ook een hoogwerker van het korps Den Bosch was aanwezig. De eerste melding van de brand werd gedaan omstreeks kwart over negen. Rond kwart over tien was de brand geblust.

Het 'interne bijstandsteam' van de gevangenis werd opgeroepen. Het team komt in actie als de veiligheid in het geding is en als er sprake is van een verhoogd veiligheidsrisico. Volgens een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen is er sprake van een standaardprocedure.
'Toezicht ondermaats op PPC'De afdeling PPC stond een paar maanden geleden nog ter discussie nadat de gevangene Richard Cordes brand stichtte in zijn cel. Hij overleed later in het ziekenhuis. Volgens ex-gedetineerden, advocaten en politici is het toezicht op de afdeling ondermaats.
Er is al vaker brand uitgebroken en de gevangenis is regelmatig het decor van incidenten. Vorige week stond een ontsnapte gedetineerde op het dak van de gevangenis.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.