Uit drugshuis gezet crimineel gezin uit Breda krijgt gratis onderdak

21 april 2016 om 10:06
nl
De Bredase familie H. die door de gemeente tijdelijk uit haar huurhuis is gezet na een drugs- en wapenvondst, krijgt drie maanden gratis onderdak op recreatiepark De Katjeskelder in Oosterhout. Dat meldt BN DeStem.   
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De bungalow is geregeld door Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) Breda. Zelf kan het gezin de huur niet opbrengen: het moet ook nog de doorlopende huur van het oude huis betalen.
In december vorig jaar werden de 41-jarige vader, 44-jarige moeder en hun 17-jarige zoon thuis opgepakt in de Bredase wijk Fellenoord. In hun huis werden onder meer harddrugs en een vuurwapen gevonden.
Volgens de krant zijn er ook twee kinderen van 9 en 11 jaar van het gezin in het spel. Tegen de vader van het gezin werd onlangs tien maanden celstraf geëist.
Reactie burgemeester DeplaBurgemeester Paul Depla van Breda zegt in de krant zelf te hebben meegewerkt aan de oplossing. Volgens Depla kon er niemand gevonden worden die het gezin wilde opnemen, en is zo de oplossing via de SMO tot stand gekomen.
De burgemeester benadrukt dat misdaad niet mag lonen, ‘maar het belang van de kinderen gaat voor’.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.