Airbagdiefstal in Brabant houdt aan: in één nacht zeker negen keer raak in Fijnaart

21 april 2016 om 13:31
nl
In Fijnaart zijn in de nacht van woensdag op donderdag de airbags gestolen uit zeker negen auto’s. Bij sommige bewoners was het niet de eerste keer dat ze hun auto ’s ochtends met een ingetikt zijraam en ontbrekende airbag aantroffen. De airbagdiefstal in Fijnaart en de provincie houdt daarmee aan. "Er wordt vanochtend over niets anders gepraat door bewoners hier."
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

In een straat, de Koolmees, bleek het donderdagochtend in zeker vijf auto’s raak te zijn. Ook in auto’s op de Zilvermeeuw, de Specht en de Brabantse Bellenfleur was het raak. Sommige bewoners stellen dat hun auto pas net was gerepareerd, na de vorige keer dat er een airbag was gestolen.
Een van de bewoners legt uit dat er nergens anders over gepraat wordt donderdagochtend in de buurt. “Het is de tweede keer al bij mij. Die eerste keer was een jaar geleden, dus ik hoop dat het bij twee keer blijft.”
Airbagdiefstal groot probleem in BrabantFijnaart is geen uitzondering. 'Een nachtje auto-inbraken' is inmiddels in de provincie verworden tot een terugkerend probleem.
Begin vorige maand was het in één week 136 keer raak in Midden- en West-Brabant. Een jaar geleden lag het aantal inbraken in dezelfde week nóg hoger. Toen waren het er 181.
Volgens de politie is het probleem moeilijk tegen te gaan. “Het betreft professionele bendes. We raden mensen ten sterkste aan om aangifte te doen. Dat is vaak de enige manier om de inbrekers te achterhalen”, aldus een politiewoordvoerder.
Internationaal rondtrekkende bendesDe politie gaf eerder al te kennen dat ze vermoedt dat internationaal rondtrekkende bendes achter de inbraken en diefstallen zitten. De politieregio Zeeland-West-Brabant heeft samen met andere regio's al jaren last van de criminele groepen.
Samen met andere landen en het Europese samenwerkingsverband van politiediensten EUROPOL probeert de Nederlandse politie de bendes in kaart te brengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!