Anthony Lurling krijgt in Breda speciale afscheidswedstrijd tussen NAC en FC Den Bosch

21 april 2016 om 12:29
Anthony Lurling
Anthony Lurling
Voetballer Anthony Lurling krijgt waarschijnlijk op 2 september een speciale afscheidswedstrijd in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Het betreft een vriendschappelijk duel tussen NAC en FC Den Bosch. Beide clubs zijn bezig met de organisatie.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

De 38-jarige Anthony Lurling kondigde onlangs aan dat hij na twintig jaar stopt met betaald voetbal, noodgedwongen door blessures.
ZIE OOK: Anthony Lurling stopt met voetbal: 'Ik wil het trainersvak in'
Lurling wordt vrijdagavond in Den Bosch uitgezwaaid, hij zal de laatste vijf minuten meespelen in het thuisduel tegen RKC Waalwijk.
Dubbel gevoel"Ik voelde er eerst niet veel voor, maar de club wil het graag", zegt Lurling over zijn afscheid bij FC Den Bosch. "Ik had er dubbel gevoel bij omdat ik door blessures niet betrokken ben geweest bij het elftal. Maar ik heb ook te maken met supporters en mijn familie. Ik ben blij dat ze het doorgeduwd hebben, want ik vind het toch heel leuk."

ZIE OOK: Lurling blikt terug op zijn carrière: 'Stoppen was moeilijkste beslissing ooit'
Afscheidsduel in BredaNaast FC Den Bosch maakte Anthony Lurling vooral furore bij NAC, hij verwierf daar de bijnaam 'de Messi van Breda'.
Beide clubs hebben daarom de intentie uitgesproken om een afscheidsduel te organiseren. Als de gemeente Breda meewerkt komt de wedstrijd NAC - FC Den Bosch 2 september als oefenduel op de agenda in het Rat Verlegh Stadion, in een interlandweekend.
'Heel gaaf'"Dat zou heel gaaf zijn", zegt Lurling, die verrast was door het nieuws. "Dat zou iets geweldigs zijn. Dat geeft wel aan hoe de twee clubs over je denken. Er gaat nu van alles door me heen. Ik zal zorgen dat ik dan fit genoeg ben."
FC Den Bosch-RKC gaat ergens overEerst zal Lurling dus vrijdagavond nog even in Den Bosch te zien zijn, de laatste vijf minuten in het duel tegen RKC. Een wedstrijd waarbij voor de Bosschenaren sportief niets meer te halen valt. Maar trainer Wiljan Vloet is het daar niet mee eens: "Onze intentie is om in ieder geval het publiek te vermaken. En tegen RKC is er toch altijd zoiets als het 'derby-gevoel', dus dan moet je ook wat laten zien. Ik vind het dus wel degelijk een wedstrijd die ergens om gaat."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...