GGZ WNB in Halsteren schrapt 25 tot 35 voltijdsbanen

21 april 2016 om 18:00
nl
De GGZ Westelijk Noord-Brabant in Halsteren snijdt de komende maanden verder in haar personeelsbestand. Vanwege bezuinigingen moeten vijfentwintig tot vijfendertig voltijdsbanen verdwijnen. Dat heeft de zorginstelling donderdag bekendgemaakt.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Door bezuinigingen vanuit het Rijk kopen zorgverzekeraars minder specialistische zorg in. Hierdoor zijn er ook minder zorgverleners nodig.
BezuinigingenDe GGZ WNB kondigde in december al aan dat dit jaar zestig fte's moeten verdwijnen. Volgens woordvoerder Maarten van Eybergen is er al fors bezuinigd op materiële kosten, zoals gebouwen. Ook zijn er al maatregelen genomen om de formatie te verminderen.
"Tijdelijk contracten worden zoveel mogelijk beëindigd en medewerkers worden aangemoedigd om gebruik te maken van een regeling prepensioen. Ook worden taken onder medewerkers anders verdeeld", zegt Van Eybergen. 
OntslagenDe maatregelen hebben maar een een deel van de noodzakelijke bezuinigingen opgeleverd. Door de nieuwe cao GGZ zijn per 1 juli 2015 de personele kosten toegenomen. Als gevolg daarvan moeten er in totaal 25 tot 35 fte verdwijnen.
De medewerkers zijn woensdag en donderdag geïnformeerd tijdens een drietal informatiebijeenkomsten.
Duurzame krimpAl een aantal jaar bezuinigt de Nederlandse overheid op specialistische GGZ. Als gevolg hiervan heeft GGZ WNB sinds 2013 ingezet op een duurzame krimp. Ieder jaar wordt minder zorg geleverd.
LEES OOK: Meer mensen op straat door bezuinigingen bij GGZ
Bij GGZ WNB zijn nu nog 810 voltijdsbanen. De komende jaren moet dat teruggebracht zijn naar 720 fte's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.