Video

140 ontslagen bij geneesmiddelenbedrijf Aspen in Oss

21 april 2016 om 15:37
nl
Bij het geneeesmisddelenbedrijf Aspen in Oss verdwijnen 140 voltijdbanen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Het personeel is donderdagmiddag geïnformeerd in theater De Lievekamp in Oss.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

Aspen nam in 2013 een deel van MSD over, het vroegere Organon. Er werkten toen 960 mensen. Begin dit jaar werden er ook al veertig ontslagen aangekondigd. Deze 140 komen daar nog bovenop.
Werkzaamheden op andere locatieGrote delen van de chemische productie zullen van de locatie Moleneind in het centrum van Oss worden overgebracht naar de modernere faciliteiten op De Geer in het buitengebied van de stad en naar bedrijven binnen het netwerk van Aspen.
Volgens de organisatie is er een goed sociaal plan voor de 140 medewerkers, waarbij de nadruk ligt op ondersteuning van werk-naar-werk. Het streven is de reorganisatie eind 2017 af te ronden. De plannen zijn ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraad van Aspen Oss.
Vakbond CNV Vakmensen spreekt ook van een goed en degelijk sociaal plan. Bestuurder Jelle Loosman beaamt de dramatiek van de ontwikkelingen in het centrum van Oss. “Maar als vakbond hebben wij in 2015 ons belangrijkste werk in deze kwestie al verricht: het sociaal plan is degelijk. Het vangnet voor voor de Aspen-medewerkers hangt.”
'Goede begeleiding'"Wij betreuren dat deze reorganisatie alleen gerealiseerd kan worden met het verdwijnen van arbeidsplaatsen. Wij zullen onze medewerkers, die hierdoor getroffen worden, zo goed mogelijk begeleiden", zo stelt directeur Eveline Hogenkamp in een persbericht.  
"Deze reorganisatie zal ons echter helpen onze positie te verstevigen als gerenommeerde speler in de markt voor actieve farmaceutische ingrediënten. Wij zullen met onze grote kennis en expertise de ontwikkeling, productie en de kwaliteit van deze ingrediënten verder uitbreiden."
Activiteiten Boxtel niet beïnvloedDe focus op de locatie Moleneind zal liggen op biochemische producten en een aantal specifieke chemische producten. Op De Geer zal de resterende chemische productie worden geconcentreerd. De activiteiten van Aspen in haar vestiging in Boxtel zullen niet worden beïnvloed door deze reorganisatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.