NAC wil tegen Almere City punten, ploeg testen en publiek vermaken

21 april 2016 om 17:29
nl
Voor NAC resten nog twee competitieduels voordat de nacompetitie begint. Vrijdag komt Almere City op bezoek en volgende week is er nog de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. NAC wil niet alleen een goed resultaat, maar ook nog het publiek vermaken en de ploeg klaarstomen voor de play-offs: "Die opdracht geef ik ze mee."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

NAC is zeker van het spelen van de play-offs, werkt daar ook naar toe, maar wil de laatste twee duels winnend afsluiten. "Het zijn twee goede testcases", zegt NAC-coach Marinus Dijkhuizen. "Almere is bijvoorbeeld goed in de omschakeling en daar zijn wij soms nog wat kwetsbaar in. Dus wat dat betreft komt het goed uit."
Daarnaast wil Dijkhuizen in de thuiswedstrijd tegen Almere City ook het publiek wat bieden. "Dat is een opdracht die ik specifiek heb meegegeven", zegt hij. "We gaan volle bak, doelpunten maken en het publiek vermaken."
Met vertrouwen richting nacompetitieMaar natuurlijk draait het er straks pom hoe NAC in de play-offs gaat presteren. Dat gaat het niet om het spel, maar om de knikkers. Promotie naar de eredivisie is al heel het seizoen de doelstelling.
"Ik denk dat we in een goede fase zitten", zegt trainer Dijkhuizen hierover. "De sfeer is goed, er wordt goed getraind, we scoren makkelijk en kwalitatief is het allemaal prima. Er zit dus echt wel vertrouwen in de ploeg."
Promotie is voor NAC zo belangrijk dat ze van 5 tot en met 8 mei op trainingskamp naar Engeland gaan, uitgenodigd door de nieuwe partner Manchester City. "Daar ben ik heel blij mee. Er zit namelijk twee weken tussen het einde van de competitie en het begin van de nacompetitie."
Willem II in de play-offs?Net als de meeste supporters houdt Marinus Dijkhuizen de stand van de Jupiler League en de eredivisie inmiddels nauwlettend in de gaten. Zoals de ranglijst nu is treft zijn team eerst FC Eindhoven en, als NAC door gaat, aartsrivaal Willem II. "Ik heb niet echt een voorkeur", zegt de oefenmeester van de Bredase club. "Maar in Willem II zit een groot gevaar. De kans bestaat dat iedereen over de wedstrijd tegen FC Eindhoven heen gaat kijken. Ik moet daarvoor waken."
NAC kan in het duel tegen Almere City niet beschikken over de geblesseerde spelers Divine Naah en Kevin van Diermen. Voor hen spelen Joey Suk en Luis Pedro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.