Video

V&D in Den Bosch nu echt geschiedenis: 'Kan ik echt niet meer naar binnen?'

21 april 2016 om 19:00 • Aangepast 21 november 2020 om 11:01
nl
Na nog enkele weken open te zijn geweest, was het donderdagmiddag toch echt voorbij voor de V&D in Den Bosch. Het was het laatste Brabantse filiaal dat haar deuren sloot. Vanaf twaalf uur mocht niemand meer naar binnen. "Nee sorry, we zijn nu echt dicht." De laatste rijen bij de kassa's werden weggewerkt en om iets over één verliet de laatste klant de winkel.
Profielfoto van Anne Kersten
Geschreven door
Anne Kersten

"Er is helemaal niet meer zoveel te halen", zegt een dame in de rij. En gelijk heeft ze. Het eerste dat opvalt wanneer je de winkel binnenloopt, zijn de lege schappen. De grond ligt bezaaid met kledingstukken en koopjes die niemand meer wil hebben.

Wachten op privacy instellingen...

Voor de kassa op de eerste etage heeft zich een rij van minstens drie meter gevormd. Mensen wachten ongeduldig tot ze aan de beurt zijn, met aan hun voeten verschillende mandjes die veelal volgestouwd zijn met artikelen. Half verscholen achter een plastic bak, ligt een briefje met de mededeling dat de paspoppen voor tien euro verkocht worden. Het verhaal van de V&D is over.
DoodzondeEen aantal oud-medewerkers van de keten zijn vandaag naar Den Bosch gekomen om het einde van een tijdperk te aanschouwen. "Het is dood- en doodzonde dat het zo moet eindigen. Ik werkte hier al 25 jaar, echt heel jammer."
LEES OOK: Het einde van V&D en hoe het personeel tot het laatst hoop bleef houden
Trouwe klanten laten hun winkel niet zomaar in de steek. "Ik kwam hier heel veel, het was écht mijn winkel. Ik zal het missen. De La Place, de koopjes, het rondsnuffelen. Het allerlaatste bonnetje ga ik bewaren."
KortingDe laatste dag van de V&D stond onder meer in het teken van een korting van 90% en dat zorgde voor de laatste opleving. Inmiddels zijn de deuren dus dicht en geeft Google al aan dat de winkel permanent gesloten is.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.