Militair Robert B. bekent doden echtgenote Dollie Hanssen (43) in Kaatsheuvel: 'Hij was verward'

21 april 2016 om 23:43 • Aangepast 21 november 2020 om 11:00
nl
Robert B. uit Kaatsheuvel heeft bekend dat hij in maart zijn echtgenote Dollie Hanssen (43) om het leven heeft gebracht. De 48-jarige militair heeft verklaard dat hij in zeer verwarde toestand zijn vrouw heeft gedood, zegt zijn advocaat tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Deskundigen van het Pieter Baan Centrum zijn een onafhankelijk onderzoek begonnen om vast te stellen of Robert B. geestelijk iets mankeerde toen hij Dollie van het leven beroofde. “Mijn cliënt verleent in het onderzoek volledige medewerking. Hij kan zich nog alles herinneren, maar heeft geen idee hoe dit alles heeft kunnen gebeuren”, licht de raadsman toe.
'Geen vooropgezet plan'Van moord is volgens de advocaat in elk geval geen sprake. “Er was geen vooropgezet plan. Hij heeft in de woning geen wapens klaargelegd en had helemaal niet de intentie zijn vrouw iets aan te doen. Hij heeft dit allemaal niet gewild, hij is er kapot van dat hij dit heeft gedaan.”
Na zijn daad belde B., een ervaren wedstrijdschutter en officier in het leger, zelf de politie. “Hij weet tot op de dag van vandaag niet wat hem bezielde toen hij dit deed. Agressief van aard is hij niet. Hij heeft dan ook geen crimineel verleden.”
ZIE OOK: ‘Deze kinderen zijn zó sterk’, vriendjes troosten klasgenoten (14 en 15) na dood moeder Dollie
HuwelijksproblemenVolgens bronnen in Kaatsheuvel is Hanssen met messteken om het leven gebracht. Dat wil de advocaat niet bevestigen. “Er is in elk geval geen vuurwapen gebruikt.” De gewelddadige dood zou het gevolg zijn van slepende huwelijksproblemen, maar ook daar wil de raadsman inhoudelijk niet op ingaan.
De verslagenheid over de gewelddadige dood van Dollie Hanssen was dagenlang voelbaar in Kaatsheuvel. Op het Van Haestrechtcollege, waar hun zonen les volgen, werd uitgebreid stilgestaan bij de gebeurtenis. “Deze kinderen zijn zo ongelofelijk sterk”, zei schooldirecteur Jean Willems daags na de gebeurtenis.
Zaak in juni verderDe hoofdverdachte blijft de komende maanden nog vastzitten. De zaak is opgepakt door de rechtbank in Arnhem, omdat er aan deze rechtbank een militaire kamer is verbonden. Deze wordt ingeschakeld als een militair verdacht wordt een strafbaar feit te hebben gepleegd. De zaak gaat in juni weer verder.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.