Criminelen onderscheppen facturen gemeente Someren voor fraude

21 april 2016 om 18:53
nl
Criminelen onderscheppen facturen van de gemeente Someren om zo fraude te kunnen plegen. Dat meldt de gemeente donderdag.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

De facturen worden onderweg naar de geadresseerden onderschept, zo ontdekte de gemeente pas. Criminelen passen vervolgens het rekeningnummer op de facturen aan om zo het geld zelf op te kunnen strijken.
Volgens de gemeente blijkt pas bij het versturen van een betalingsherinnering dat het geld is overgemaakt naar een vervalst rekeningnummer. Someren raadt dan ook aan het rekeningnummer van facturen van de gemeente te checken voor betaling.
Twee bekende nummersDe gemeente zegt dat alle facturen worden verstuurd met rekeningnummers NL57BNGH0285071173 en NL56BNGH0285007947. Alle facturen met andere nummers zijn hoogstwaarschijnlijk vervalst.
Wie ontdekt dat er een vreemd rekeningnummer op zijn factuur staat, moet volgens de gemeente contact opnemen.Daarnaast moeten zij aangifte bij de politie doet, raadt Someren aan.
Aantal gedupeerden onbekendHet is niet bekend hoeveel gedupeerden er zijn. De gemeente Someren laat weten dat de fraude bij politie is gemeld. De politie onderzoekt de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.