Willem II speelt gelijk tegen Cambuur en passeert Excelsior op de ranglijst

22 april 2016 om 00:32
Willem II heeft één punt overgehouden aan het degradatieduel tegen Cambuur. Door het 1-1 gelijkspel passeren de Tilburgers Excelsior op de ranglijst. Willem II staat op doelsaldo op de vijftiende plek.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

De formatie uit Leeuwarden, ook strijdend tegen degradatie, ging van meet af aan enthousiast op jacht naar een treffer. Het leverde kansjes op voor spits Kevin van Veen en linksback Vytautas Andriuskevicius, waarbij vooral de laatste de bal voor het intikken had. Hij schoot echter gehaast naast.
Halverwege de eerste helft, nadat Van Veen opnieuw een kans had laten liggen, kopte Jamiro Monteiro raak uit een voorzet van Jack Byrne. Lang kon Cambuur niet van die 1-0-voorsprong genieten, want drie minuten later werkte Jordens Peters uit zo ongeveer de eerste kans van Willem II de bal binnen. Hij schoot raak via de binnenkant van de paal: 1-1.
BlessuresDaarnaast zat het trainer Marcel Keizer ook op personeel gebied niet bepaald mee. De coach van Cambuur moest al in de eerste helft drie keer wisselen. Verdediger Martijn van der Laan viel al vroeg uit, terwijl Jerge Hoefdraad en Van Veen er vlak voor rust eveneens vanwege een blessure af moesten.
Ook na rust was de thuisploeg gevaarlijker. Zo vond Sander van de Streek, de vervanger van Hoefdraad, doelman Kostas Lamprou op zijn weg. Ook een schot van Monteiro miste de juiste richting. Het publiek schreeuwde in de slotfase om een alles-of-nietsoffensief. Dat leverde onder meer een hachelijke redding van Lamprou op een schot van Byrne op, maar geen doelpunt.